Najaarsevent LEF LOONT! – 29 oktober 2020

Het najaarsevent LEF LOONT is een belangrijke gebeurtenis binnen het SEN-MVS netwerk. Een moment van ontmoeting, verbinding en inspiratie. Vanwege de COVID-19-maatregelen, blijkt het helaas lastig om onze gasten op een veilige, verantwoorde manier persoonlijk te ontvangen. Daarom is besloten om het najaarsevent digitaal te doen, via een bruisende live uitzending vanuit een unieke locatie in onze regio.

We zenden donderdag de 29e uit vanaf de bovenste verdieping van De Bolder, het unieke gebouw van Mammoet langs de A4 en Beneluxtunnel.

Een inspirerende uitzending met keynote speaker Jörgen Raymann

Jörgen ontwikkelde het Hi5 model en heeft hiermee al duizenden jongeren en bedrijven geholpen met een positievere mindset. Hij lichtte dit model toe en ging in gesprek met Raf Tripaldelli Tripaldelli (voorzitter SEN-MVS en directeur operations Mammoet regio Europa en Rusland en dit jaar tevens gastheer voor het najaarsevent ‘LEF LOONT’). Raf vertelde meer over het belang van het SEN-MVS netwerk en liet zien hoe maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Mammoet is georganiseerd. Daan Beusker van Facilicom vertelde hoe Facilicom de Sustainable Development Goals (SDG’s) heeft geïntegreerd binnen haar bedrijfsvoering. En tot slot deelden oud winnaars Ronald van Merwe van Voscon en Maurice Blonk van Blozo hun ervaringen na het winnen van de MVO Trofee. Zo heeft Voscon ‘doorgepakt’ en gestart met een dak- en thuislozenproject. Sinds februari 2020 biedt Voscon dagbestedingen aan voor daklozen met als doel hen voor te bereiden op een betaalde baan. Ronald van de Merwe roept andere ondernemers op om aan te sluiten bij zijn initiatief.

Deelfruit winnaar van de MVO Trofee 2020

Daarnaast was 29 oktober dé dag van de finale van de MVO Trofee 20120. Deelfruit werd tijdens de uitzending gekozen tot winnaar. De drie finalisten Deelfruit, Keytoe en Tzorg waren geselecteerd door een vakkundige jury, onder de bezielende leiding van wethouder Marcel Bregman.
Volgens de jury kent Deelfruit veel sterke boodschappen. De unieke samenwerking met telers en het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts vormt de basis. Met de afname van Deelfruit krijgen klanten de garantie op vers fruit. Bovendien draagt Deelfruit bij aan de ontwikkeling van mensen binnen het Werkleerbedrijf. De lijnen met de toeleveranciers zijn kort. De keten is strak georganiseerd. Alle onderdelen van de keten hebben een goed verhaal.

De uitzending is geweest! Alle kijkers, dank voor het kijken. Hieronder kunt u de uitzending terugkijken.