Martin van de Merwe, directeur Voscon en winnaar MVO Trofee 2018

“Ik let erop of iemand oprecht is”

In 2018 won constructie- en servicebedrijf Voscon in Vlaardingen de MVO-trofee. Nu maakt directeur Martin van de Merwe zelf deel uit van de vakjury. “De prijs maakte ons nog bewuster van onze betekenis voor de maatschappij”, vertelt hij. “In mijn beleving heb ik er niet veel bijzonders voor gedaan om te winnen. Zoals ik zelf ben, wil ik mensen bejegenen. Wij hebben zestig mensen in dienst, waarvan we er 35 zelf van straat hebben gehaald. We leidden hen op van boefjes tot vakmensen. Met Stroomopwaarts werken we vooral projectmatig. Dertien keer per jaar maakt een ploeg SW-medewerkers bijvoorbeeld ons terrein schoon en onkruidvrij. Verder ontwikkelen we samen met Stroomopwaarts een leerlijn techniek voor mensen die met hun handen willen werken. Onze klanten spreken hun waardering uit voor de manier waarop wij werken.

Het winnen van de MVO-trofee leidde tot meer opdrachten bij onze vaste klanten. Ook kregen we veel publiciteit. Ik vind de prijs een leuk initiatief en ben er trots op dat wij de eerste keer hebben gewonnen.

Als jurylid let ik er vooral op of iemand oprecht is en geen toneelstukje speelt. Ik voel het al bij binnenkomst of iemand een goede inborst heeft. We moeten de kwaliteit hoog houden. Ik hoop dat de winnaar dit jaar beter is dan ik.”