Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts (People)

“Ik laat me verrassen door de inzendingen”

De pareltjes voor het voetlicht krijgen. Daar gaat het directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts om bij de verkiezing voor de MVO-trofee 2018. “Veel ondernemers zijn al onderscheidend op het gebied van duurzaamheid en sociale betrokkenheid, zonder dat zij daarmee op de voorgrond treden. Zij zijn het best bewaarde geheim binnen onze steden. We willen deze ondernemers die duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een podium geven, om ze te bedanken. En net zo belangrijk vinden we het om anderen te inspireren. Daarnaast gaat mijn ambitie voor het Sociaal Economisch Netwerk nog een stapje verder. Ik zou willen dat de regio Waterweg-Noord een voorbeeld is voor andere regio’s. Net zoals het Westland bekend staat om de glastuinbouw en je bij de visserij denkt aan Scheveningen. Zo zou ik willen dat onze regio bekend staat om de betrokkenheid van ondernemers bij de sociaaleconomische agenda.”

“De MKB-thermometer is de beste graadmeter voor de welvaart in een stad”, aldus Desiree Curfs. “Als het goed gaat met de ondernemers, is er meer werkgelegenheid en gaat het beter met de stad. In de regio hebben we veel mooie (familie)bedrijven met een lange geschiedenis. Zij zijn actief betrokken bij hun omgeving en maken onder andere daardoor de vele evenementen mede mogelijk. Die betrokkenheid willen we met het netwerk verder vergroten.”

“Daarnaast willen we ondernemers via dit platform de mogelijkheid bieden samen een ondernemersagenda voor de stad te maken”, legt Desiree Curfs uit. “Binnen het netwerk willen wij met elkaar een visie ontwikkelen. Wat maakt ons als ondernemer en als totaal sterker en wat heeft de stad nodig? We nodigen ondernemers van harte uit om hun inbreng te geven. Ondernemers met aandacht voor het ondernemersbelang en een gezonde stad, die zich vertaalt in duurzaamheidsprogramma’s.”

Desiree Curfs laat zich verrassen door de inzendingen voor de MVO-trofee 2018. “Ik vind het fantastisch als een ondernemer kansen biedt aan mensen die aan de kant staan. En het zou helemaal mooi zijn als iemand met een initiatief komt, waarvan ik wilde dat ik het zelf had bedacht.”