Bart de Leede, Wethouder gemeente Vlaardingen en voorzitter

“We hebben we tijdgeest mee”

Nog meer ondernemers bereiken en de drempel verlagen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat is volgens juryvoorzitter Bart de Leede, wethouder in Vlaardingen, het doel van de MVO-trofee. “Voscon, de winnaar van de MVO-trofee 2018, laat zien dat participatie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en het goed runnen van een bedrijf samen kunnen gaan. Er zijn absoluut nog veel bedrijven in onze regio die die stap kunnen zetten. Met de MVO-trofee stellen we een voorbeeld. De wedstrijd is een stimulans voor bedrijven die verder kijken dan de dagelijkse bedrijfsvoering.

Als jurylid kijk ik wat een bedrijf betekent voor de samenleving. Biedt het kansen aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben? Werken er mensen met een arbeidsbeperking? Hoe wordt er naar duurzaamheid gekeken en omgegaan met grondstoffen en energie? Binnen het netwerk kunnen we ervoor zorgen dat de kosten en baten voor maatschappelijk betrokken ondernemers in evenwicht zijn. Het moet niet te moeilijk zijn om de stap naar meer maatschappelijk verantwoord ondernemen te zetten.

De kracht van het netwerk schuilt in de samenwerking tussen overheden, onderwijs, ondernemers en maatschappelijke partners. Bovendien hebben we de tijdgeest mee. Met de thema’s waar het netwerk zich op richt, sluiten we aan bij de ontwikkelingen waar bedrijven steeds meer mee te maken krijgen. Daar kunnen we nu van profiteren.”